onsdag 30. september 2015

Middagstips!


Takk for i går!
Det ble virkelig en knallstart på blogg karrieren min med over tohunnjer lesera!
Her kommer ett nydelig middagstips som passer både til deg som er alene eller en større familie. Nemlig, hjemmelaget pai!
Det fantastiske med pai e at man kan mos oppi altmulig rart som man lika. Æ bruke geitost, vårløk og røkt laks. Veldig enkelt og super godt!


Har du ikke en stor form så kan du klask det oppi ei mindre form! Bare fantasien som sett begrensninga her.

    Pai bunn

  • 125 g kaldt smør
  • 175 g hvetemel
  • 2-4 ss kaldt vann 
     Fyll
  • Vårløk
  • Røkt laks
  • 5 egg (mindre eller fler utfra hvor mange dere er)
  • 1 pakke fløte (helst god gammeldags, ikke mat fløte)
  • Salt og pepper etter smak

Høvle smøret med ostehøvel i en mat prosessor (har du ikke det kan du bruk fingrene eller en el visp)
Ha så i hvetemel, vann. Deigen skal bli smidig som ei apa og mjuk som ei silkepute.
Legg i plastikkpose og hiv inn i kjøleskapet i ca 10 min.

Mens den hviler så kakka du eggene i en bolle, tilsett fløte og pisk rolig sammen. Ikke nåkka hardvisping her, da bi det masse luft og kaos.

Hakk vår løk, skjær opp geitost (gjerne Balsfjord), og skjær røkt laks i biter.

Hell dette sammen med egg og fløte.



NU kommer vi til deln som kan vær litt irriteranes. Nemlig utkjevlinga av den der forbaska pai deigen. Mange førbanna sæ gjerne litt over det her kapitlet.

Legg deigen inn i bakepapir/plastfolie, kjevle rolig. HUSK at mye av deigen består av smør, så knøvla du før mye så smelta fanskapet.

Ha så deigen i forma, hell i røra og sett i ovnen på 180 grader i ca 45 min. Her må du bare bruk øuan før å se når den e ferdig. Stikk gjerne en gaffel neddi. Det skal ikke vær suppe neddi der. 


Lag en knakanes god salat tel og veppps så har du en nydelig middag! Ikke verst bare det på en onsdag!




1 kommentar: