torsdag 28. januar 2016

Sjokolademousse i sjokoladebolle.

Dette er en knallgo dessert som man lett kan gjennomføre selv om man ikke er så dreven på kjøkkenet.

Du må lage to komponenter. Den ene er en sjokoladebolle som moussen skal være i og det andre er selve moussen.

Begynn med moussen da den trenger litt avkjøling.

Dette trenger du:
  • 2 dl kremfløte
  • 225 g kokesjokolade
  • 4 stk eggeplomme
  • 2 stk eggehvite
  • 100 g melis 
Slik gjør du:
Pass på å ha rom tempererte egg.
  1.  Pisk fløte til myk krem og sett den kaldt.
  2.  Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis. 
  3.  Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene. 
 Sjokolade skål:

Dette trenger du: 500 g Mørk kokesjokolade.


Smelt sjokoladen i ett vannbad. PASS på når du smelter sjokolade at du ikke har for varm temperatur for da vil sjokoladen bli en klumpete masse som er vanskelig å jobbe med.

Blås opp 4 ballonger. Pass på at du ikke blåser de opp for mye.

Ta en spise skje med sjokolade og dypp på brettet med bakepapir. Denne klatten med sjokolade vil stabilisere selve bollen slik at den står opp. Dypp ballongene i sjokoladen og sett de på klatten med sjokolade.

La de avkjøle seg og klipp ett lite hull i ballongen når de har stivnet slik at luften siver sakte sakte ut.

Ha moussen i bollene, litt friske bær og melis så har du en fantastisk dessert som garantert vil imponere dine venner! (eller svigermor ;) )




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar