fredag 2. oktober 2015

Slik får du verdens beste eggerøre!

Nu skal æ avslør ett triks som æ egentlig har holdt litt for mæ sjøl, nemlig kordan man får verdens beste eggerøre!





Tid: ca 15-20 min.

ca 3 brødskiver:

5 egg
1 dl fløte
50 g smør
salt og pepper

 
 
Egg blir best når de ikke varmebehandles for mye, så lag ett vannbad med en glassbolle.
 

 
Ha i ingredienser i bollen, rør sammen forsiktig, vispa du for mye så blir det veldig mye luft.


Ha røren over vann som småkoker i kasserollen. Bollen med eggene i skal ikke ha direkte kontakt med vannet under. Smelt samtidig smør som du seinere skal ha over eggerøra. Dette smøret skal nesten brennes, da får det en skikkelig god nøttesmak!

Rør eggene med en slikkepott, ikke vær utålmodig! Det tar ei stund før det blir ei fast eggerøre av det!

 
Når smøret er ferdig stekt tar du av overflødig skum på toppen.

 
Sil gjennom ett kaffefilter og en sil.
 

 
Hell over noen ts med smør
 
 
OG voila! En perrfekt eggerøre!
 

 
 
Ha du balsamico vineger og røkt laks hjemme blir det enda bedre! Da kan du bland røkt laks i røra mot slutten, og vineger heller du noen dråper over bare så du får litt syrebalanse.
 
Ha en nydelig morgen og nyt frokost!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar