tirsdag 9. februar 2016

Astrids fiskesuppe



Laget denne suppen for første gang i dag og ble overrasket over resultatet. Det gleder meg at jeg kan få dele denne med dere og håper at dere liker den!

Ikke bli skremt av antall ingredienser, dette er en enkel suppe som alle kan få til!


Du trenger:

  • 1 gul løk
  • 2 chili med frø (jeg brukte grønne)
  • 4 gulrøtter hakket i små terninger
  • 4 ss med hakket fersk ingefær
  • 4 hvitløk
  • 50 g ekte smør
  • 1 liten pakke fløte
  • 1 l vann
  • 1 grønnsaksbuljong terning
  • 1 pakke blåskjell
  •  700 g laks
  • 3 lime
  • 2 dl hvitvin (kan sløyfes, men anbefales med vin)
  • salt

Finhakk gul løk, chili, hvitløk og ingefær. Stek i smør og hell i vin. La alkoholen i vinen koke bort.

Hell så over i en kasserolle når vinen har kokt ned.

Ha i gulrøtter, vann, lime og buljong.

La småkoke en stund, ca 20 min før du tilsetter kremfløte.

La suppen småputre en liten stund mens du smaker til med salt.

Til slutt tilsetter du laks og blåskjell og lar de trekke i noen minutter før servering. Ligger sjømaten for lenge vil den bli tørr og seig.

HUSK og smake hele tiden! Dette er avgjørende for ett godt resultat som du er fornøyd med.

Håper den faller i smak!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar