mandag 8. februar 2016

Enkel hjemmelaget pasta.

Jeg har reist en del i Italia og min favoritt er helt klart hjemmelaget pasta.
Enkle og rene smaker som lar retten snakke for seg selv. Etter min første reise til Piemonte skaffet jeg meg en pasta maskin og siden da har jeg prøvd å alltid lage hjemmelaget pasta.

Jeg ble overrasket over hvor enkelt det var, men som det er med det meste så virker det vanskelig til man har prøvd det. I dette innlegget skal dere få en detaljert beskrivelse om hvordan man enkelt får til en klassisk Italiensk rett på kort tid. Ikke la deg skremme av fåtallet ingredienser, jeg lover at det smaker himmelsk!



Du trenger:
Egentlig skal det være salvie. Det blir mye mer smakfullt, men butikken hadde ikke det så det fikk bli gressløk.

3 portsjoner:

  • 4 egg
  • 100 g egg
  • tipo 0 mel (så mye du trenger)
  • 1 tuss gressløk (Salvie)
  • parmesanost  
  • salt
  • olje

Ta litt mel og lag ett hull i midten. Hell så i egget/eggene.


Mos sammen med en gaffel til du får en smooth deig.



Legg deigen i kjøleskapet i ca 30 min. Under ut bakingen må man bare prøve seg fram med hvor mye mel man trenger. Dette er vel momentet som er litt frustrerende. Bare ha en klype tålmodighet så får du det til!

Du bruker først den slette siden for å få en lang lengde med deig, etterpå setter du deigen igjennom sporet med ønsket størrelse på pastaen. I denne retten er det best å lage den tynneste sorten.


Heng deigen til tørk over noe du har liggende hjemme. I mitt fall ble det ett gammelt gevær, man tager det man haver. Separer gjerne deigen hvis det går.

Kok så opp en stor kasserolle med olje og masse salt, eventuelt grønnsaksbuljong, det er viktig at du bruker masse vann når du koker pasta.




Steik smør, litt salt og gressløk sammen i en steikepanne mens pastaen koker. La pastaen trekke i ca 3 min.




Når pastaen er ferdig heller du av vannet og blander den i steikepanna sammen med smøret og gressløken. Riv over parmesan og gressløk/salvie så har du en knakanes god rett!






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar