fredag 9. september 2016

Hjemmelaget falafel med hummos og tzatziki.




MÅ bare dele denne fantastiske oppskriften med dere!

Dette er en rett uten kjøtt som inneholder mye kik erter. Hvis du aldri har prøvd falafel før så kan jeg love deg at du vil ELSKE dette! Jeg er ikke så veldig nøye på dette med å være så sunn, men denne retten er veldig sunn og smakfull!

Hummos og tzatziki kan man bruke til mye! Fantastisk som dip eller som tilbehør til kjøttboller, schnitzel osv. Så du kan lage disse to og bare ha de i kjøleskapet.

Det er 3 ting du skal lage til denne retten:
Hummos
Tzatziki
Falafel

Hummos:

 2 forpakninger med kik erter
3 fedd hvitløk
1/2 dl sitronsaft
1 dl olje

 Bruker disse kikertene, trengs ikke å kokes først.

Her må man bare smake seg fram til hvor syrlig man vil ha det.

Ha ingrediensene i en foodprossesor. Har du ikke det kan du bruke en stavmikser.
Dippen skal være steikanes smooooooth! Blir den kornete så peis i mer olje!
Tilsett salt og pepper etter smak

Tzatziki:

3 dl gresk yoghurt
1 agurk
2 fedd hvitløk
Salt og pepper

Riv agurken med et rivjern, miks sammen med finhakket hvitløk, gresk yoghurt, salt og pepper.

Falafel:

1 boks kikerter
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1 neve frisk koriander
1 ts bakepulver
1 liten ts paprikapulver
1/2 malt spiskummen
pittelitt kardemomme
1 liten ts chilipulver (alt etter smak)
6 ss kikertmel
salt og pepper

Ha alle ingredienser i en foodprosessor eller i ei skål hvor du kan bruke stavmikser.
Har du ikke en foodprossessor så anbefaler jeg det på det sterkeste! bruker den masse til alt mulig!
Kan anbefale denne som jeg har fra Philips





Den koster 899,- fra elkjøp.
(ikke sponset)



Skyll kikerterne godt og ha alle ingredienser i foodprocessoren. 
Få en middels tykk konsistens og la den hvile en stund i kjøleskapet. 

Form dem i små baller (ikke for store siden det tar lengre tid å få dem ferdige)

Jeg liker å fritere mine, da får de en nydelig konsistens.

Ha frityr olje i en kasserolle. Bruk en del slik at falafelen får plass til å dekkes helt! 

OBS når man friterer! Ha et lokk klart i tilfelle det skulle begynne å brenne ( har aldri opplevd det, men greit å være føre var). Man slukker nemlig IKKE oljebrann med vann! 

Få frityroljen god og varm og test med en falafel først. La de fritere til de blir brune og voilaaaa du har en perfekt, nydelig falafel! 

De kan også stekes i steikepanna med litt ekstra olje! 

Håper dere syns denne oppskriften er like fantastisk som meg!

Ha en fantastisk god helg!

1 kommentar:

  1. Tack snällla Astrid-Marie. Dessa recept ska provas! Jag har samma maskin som du och tycker den är superbra.
    Ha det gott. Kram Mia :-)

    SvarSlett